Boek over de Phoenix Brouwerij

 

Van Amersfoortsch Beijersch tot Phoenix Brouwerij

Het is het verhaal van een brouwerij, die in een tomeloze wil tot overleven op beslissende momenten met vernieuwende oplossingen kwam. In het begin als Amersfoortsche Beijersch-Bierbrouwerij kwam men met het eerste Pilsener bier in Nederland en in 1918 als Phoenix Brouwerij met het eerste alcoholvrije bier, onder de naam Malto.

In haar oriëntatie op verkoop via de winkelsector van op de brouwerij gebotteld bier, wijkt de aanpak van Phoenix sterk af van dat van het gros van de traditioneel ingestelde brouwerijen. In deze marktaanpak is vanaf de twintiger jaren een prachtig oeuvre ontstaan aan iconisch reclamemateriaal, met werk van Nico de Koo, Fré Cohen, Herbert Meyer Ricard en Koen van Os. De door hen ontwikkelde affiches, etiketten en folders, waarvan veel is opgenomen in dit boek, behoren vandaag tot geliefde verzamelaars objecten. Maar ook lokale kunstenaars, zoals Albert Fiks, Adriaan Keus en T.L. Blok, werkten in de dertiger jaren van de vorige eeuw voor de brouwerij.

Daarmee is het boek niet alleen voor liefhebbers van bier maar ook voor liefhebbers van grafische vormgeving!

Het boek ligt in de winkel in de regio Amersfoort of is online verkrijgbaar via www.boekengilde.nl, www.bol.com of liever een berichtje aan onze website te bestellen via info@phetradico.com.

Over het boek

  • ISBN:9 789464 374797
  • Uitgegeven door: Phetradico – Hoogland
  • Drukwerk: Wilco – Amersfoort
  • Uitvoering: 576 pp, hardcover, 23×28 cm, full colour
  • Verkoop prijs: €59.90 (incl. Verzendkosten)

Het manuscript van het boek is in beperkte oplage uitgegeven.